Αποδράσεις. Προορισμοί. Ήθη-έθιμα. Τόποι και παραδόσεις. Πόλεις και ιστορία.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε τρόπους να περάσουμε καλά χωρίς να ξοδέψουμε υπέρογκα ποσά. Η λύση είναι μία: διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά χωριά μας!
Αφήνοντας απέξω την πολυδιαφημισμένη Αράχωβα, ψάξαμε και εντοπίσαμε τους 5 ιδανικούς προορισμούς για να περάσετε γιορτινά Σαββατοκύριακα, οι οποίοι φημίζονται για την ομορφιά και το φανατικό τους κοινό. Άλλοι αρκετά κοντά στην Αθήνα και κάποιοι άλλοι λίγο πιο απομακρυσμένοι, όλοι εγγυώνται πως με την κατάλληλη παρέα θα περάσετε αξέχαστα.
Αν κι εσείς ανήκετε σε εκείνους που διακατέχονται έντονα από ένα… Christmas mood δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στους πανέμορφος και οικονομικούς προορισμούς που επιλέξαμε για εσάς για τις χειμερινές, εορταστικές σας εξορμήσεις!
Ερωτευμένοι ή μη λοιπόν, διαλέξτε την παρέα σας και… φύγατε!
Ελατοχώρι Πιερίας
Αν αγαπάτε το χιόνι, το σκι και τα μαγευτικά τοπία, το
Ελατοχώρι Πιερίας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σας. Με θέα τον Όλυμπο, το ορεινό αυτό χωριό γεμάτο από δάση οξιάς και βελανιδιάς βρίσκεται 28 χιλιόμετρα από την Κατερίνη και φημίζεται για την απήχηση που έχει στο κοινό τους χειμερινούς μήνες λόγω του χιονιού που το «ντύνει» στα λευκά.
 
Μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου σίγουρα δίνει αυτό το κάτι διαφορετικό στον ήδη χριστουγεννιάτικο αέρα του παγωμένου χωριού, με τις εγκαταστάσεις του να είναι μοναδικές τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε εκτός από τις πίστες για σκι και την πίστα για… έλκηθρα!
Όσο για τη διαμονή σας; Το συγκρότημα Σεμέλη Resort υποδέχεται εκατοντάδες τουρίστες κατά τη διάρκεια των γιορτών και εγγυάται μια παραμονή που θα έχετε να θυμάστε!
Νυμφαίο Φλώρινας
Ένας από τους πιο «αδικημένους» χειμερινούς προορισμούς είναι το Νυμφαίο της Φλώρινας. Αδικημένος φυσικά όχι επειδή στερείται φυσικής ομορφιάς και φανατικών επισκεπτών, αλλά διότι δεν ανήκει στους πολυδιαφημισμένους προορισμούς για χειμερινές διακοπές, παρότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.
Βρίσκεται 57 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Φλώρινας, με τα πέτρινα καλντερίμια του και το χωριό με τις Αρκούδες του Αρκτούρου να αποτελούν πόλο έλξης για κάθε λογής επισκέπτη. Παραδοσιακό, ακατέργαστο, παγωμένο και άκρως Χριστουγεννιάτικο, το Νυμφαίο σίγουρα θα κάνει τη γιορτινή απόδρασή σας αξέχαστη!

Οι πέτρινοι ξενώνες και το ξενοδοχείο «Νύμφες» στην καρδιά του χωριού εξασφαλίζουν μοναδική θέα στο χιονισμένο Νυμφαίο που φημίζεται για τη φιλοξενία του.
Επτάλοφος Φωκίδας
Η Επτάλοφος είναι το όνειρο κάθε ζευγαριού, καθώς συνδυάζει φύση και πολυτέλεια. Το πανέμορφο χωριό βρίσκεται σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά του Παρνασσού, με τον καθαρό, βουνίσιο αέρα να δίνει την αίσθηση πως η περιοχή αυτή είναι βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες.
 
Απέχει από την Αθήνα 185 χιλιόμετρα και υπόσχεται πολύ χιόνι, δραστηριότητες και πανέμορφους χώρους για να διανυκτερεύσεις. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού μιας και αποτελεί το νούμερο ένα «στέκι» των τολμηρών!
«Διαμάντι» της περιοχής θεωρείται το Elatos Resort που εκτός από πολυτελέστατα σαλέ ανάμεσα  στα δέντρα σας εξασφαλίζει παροχές όπως πρωινό στο δωμάτιο, σπα και υδρομασάζ με το καλύτερο όλων να είναι το ότι μπορείτε να πάρετε μαζί σας και το αγαπημένο σας κατοικίδιο, καθώς το συγκρότημα είναι pet friendly. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Ελάτη Τρικάλων
Χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο τμήμα της Πίνδου, στο βουνό Κόζιακας, η Ελάτη Τρικάλων δεν θεωρείται τυχαία η «χειμερινή Μύκονος». Το κοσμοπολίτικο χωριό έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν εξορμήσεις στη φύση αλλά και εκείνων που θεωρούν το χιόνι μια τρομερή ευκαιρία να αθληθούν.
 
Η παραδοσιακή κουζίνα και οι επιλογές διαμονής δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ το χωριό αποτελεί μια καλή επιλογή για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις μιας και απέχει 32 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων. Το ξενοδοχείο «Μικρή Άρκτος» θα καλύψει κάθε σας ανάγκη, εξασφαλίζοντας σας μοναδική θέα στις χιονισμένες πλαγιές. Σύμφωνα με τους τουριστικούς οδηγούς μάλιστα, η Ελάτη συναγωνίζεται επάξια σε ομορφιά τις ελβετικές Άλπεις! Χρειάζεστε κάτι παραπάνω;
Μέτσοβο Ιωαννίνων
Χιόνι, χιόνι, χιόνι. Η παραδοσιακή, ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των καλύτερων προορισμών για εορταστικά ταξίδια.
 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου είναι το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας και διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα καταβάσεων σε απάτητο χιόνι. Αν καταφέρετε να αποχωριστείτε το τζάκι και το ζεστό σας κατάλυμα, καλό θα ήταν να το επισκεφτείτε.
Τα ξενοδοχεία «Αρχοντικό Μετσόβου», «Grand Forest Metsovo» και «Aroma Dryos Hotel» ενδείκνυνται για ερωτικά –και όχι μόνο- Σαββατοκύριακα καθώς προσφέρουν καταπράσινη θέα και παροχές που θα σας ξεκουράσουν και θα σας χαλαρώσουν απόλυτα.

Βυτίνα, Δημητσάνα, Ελάτη ή Ζάτουνα;
Βυτίνα, Δημητσάνα, Ελάτη ή Ζάτουνα; Η Ορεινή Αρκαδία θα «βουλιάξει» τα Χριστούγεννα - Κεντρική Εικόνα
Ένας από τους αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς – ειδικά τα Χριστούγεννα -, η Ορεινή Αρκαδία φορά τα καλά της και δηλώνει «έτοιμη» να υποδεχτεί τους εκατοντάδες επισκέπτες της.
Τα γραφικά χωριουδάκια, όπως η Ελάτη, η Βυτίνα, η Στεμνίτσα, η Ζάτουνα και η Δημητσάνα βρίσκονται πλέον σε εορταστικούς ρυθμούς με στολισμένα δέντρα, πλατείες και αναμμένα τζάκια να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό.
Σύμφωνα με στοιχεία της περιοχής, μάλιστα, η πληρότητα στα καταλύματα είναι στο 90%, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στο 100%, και όχι άδικα, αφού η φυσική ομορφιά κερδίζει και τον πιο απαιτητικό.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής με τη σειρά τους, αναφέρουν πως τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας είναι ανοιχτά για όλα τα πορτοφόλια.
Ενδεικτικά δηλώνουν πως στα καταλύματα της περιοχής οι τιμές ξεκινούν από τα 40 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και από τα 70 στα ξενοδοχεία...






Share: