Αποδράσεις. Προορισμοί. Ήθη-έθιμα. Τόποι και παραδόσεις. Πόλεις και ιστορία.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ναύπακτος

Μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις, που συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Η γραφική Ναύπακτος χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του Μόρνου ποταμού γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη χώρα μας.


Η Ναύπακτος είναι πόλη με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει «γεμάτη πλοία». Η ιστορική της σημασία επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο.

Κτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πευκόφυτη πλαγιά, η Ναύπακτος διατηρεί ανέπαφο το παραδοσιακό της στοιχείο, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ναυτικά σπίτια και τα όμορφα αρχοντικά.

Οι φιλόξενες γειτονιές της σε προσκαλούν για μια ήρεμη βόλτα, ανάμεσα σε παλιά σπίτια και κάθε λογής μαγαζάκια. Περπατήστε στα στενά δρομάκια και δείτε το Ασκληπιείο, τον Πύργο του Μπότσαρη, την Οικεία Τσαβέλλα και τόσα ακόμα απομεινάρια των λαών που πέρασαν από την ιστορική πόλη και άφησαν τα σημάδια τους σε αυτή.

Το σύμβολο της πόλης και το ωραιότερο σημείο της είναι το κυκλικό λιμάνι της, ένας μικρός κόλπος, που κοσμείται από δυο καλοδιατηρημένους πύργους στην είσοδο του.

Στον δυτικό βραχίονα θα δείτε τον ανδριάντα του θρυλικού πυρπολητή Γιώργου Ανεμογιάννη, αλλά και το άγαλμα του διάσημου Ισπανού λογοτέχνη Μιχαήλ Θερβάντες, ο οποίος συμμετείχε στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571.

Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.

Ανεβείτε στην κορυφή του και απολαύστε τη θέα στην πόλη και το λιμάνι και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Ναύπακτο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr


Αρχοντικό της Πέπως
Από: 58 €

Nafs Hotel Ναύπακτος
Από: 60 €

Hotel Nafpaktos
Από: 100 €



newsbeast.gr
Share: