Αποδράσεις. Προορισμοί. Ήθη-έθιμα. Τόποι και παραδόσεις. Πόλεις και ιστορία.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Λίμνη Ηραίου. Μια υπέροχη λίμνη.

Σε απόσταση μόλις 1 ώρας από την Αθήνα και περίπου 100km θα βρεθείτε σε μία πανέμορφη λίμνη που αξίζει να επισκεφτείτε!

Στην περιοχή Ηραίου θα βρείτε τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, 15 χλμ. από το Λουτράκι και 100 χλμ από την Αθήνα, βρίσκεται η μικρή γαλάζια λίμνη του Ηραίου, την οποία αγκαλιάζει αρμονικά το πευκόδασος δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα γαλάζιου και πρασίνου. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες του ελλαδικού χώρου.

Καλύτερη από θάλασσα για κολύμπι

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν στα πάντα υπήνεμα νερά της τα οποία είναι πολύ αλμυρότερα από της ανοιχτής θάλασσας (ανανεώνονται δε με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης κάθε περίπου έξι ώρες). Η περιοχή αποτελεί ιδανική επιλογή για μονοήμερη εξόρμηση και όχι μόνο!

Η καλύτερη θέα στον Κορινθιακό

Λιθόκτιστος φάρος στον κόλπο Αλκυονίδων νήσων που ορθώνει το ανάστημά του πάνω απ;o τα ερείπια του αρχαίου οικισμού και του ιερού της Ήρας. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής φάρου. Χτισμένος ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια, καθίσταται επισκέψιμος, προσφέροντας μοναδική θέα στον κορινθιακό κόλπο...




  Ναοί από το 700 π.Χ.

Ο Αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σχεδόν δύο χιλιόμετρα μετά τη λίμνη. Σε αυτόν το χώρο μπορεί κάποιος να θαυμάσει, τα ερείπια των ναών, οι οποίοι χρονολογούνται από το 700 π.Χ. και είναι αφιερωμένοι στη θεά Ήρα. Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 1928-1934 από την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών έφεραν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα και δύο ιερά της θεάς Ήρας. Κοντά στους ναούς σώζονται και τα ερείπια αρχαίας αγοράς. Ο χώρος φυλάσσεται αλλά η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η κορυφαία επιλογή διαμονής

Διαβάστηκε από 16369 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2018
Οι Villa Armonia 1 και Villa Armonia 2  βρίσκονται στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Βουλιαγμένης, σε απόσταση 15 χλμ από το κοσμοπολίτικο Λουτράκι.

Χτισμένες σε ένα κατάφυτο λόφο προσφέρουν ατελείωτη πανοραμική θέα της λίμνης. Η Villa Armonia 1 και Villa Armonia 2  είναι πιστοποιημένες με το Green Key, το οικολογικό σήμα ποιότητας για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Κάθε βίλα έχει τον δικό της ανεξάρτητο περιβάλλων χώρο δύο στρεμμάτων που περιλαμβάνει πισίνα, τζακούζι, mini basket, barbeque και ένα όμορφα περιποιημένο κήπο.
 autotriti.gr
Share: