Αποδράσεις. Προορισμοί. Ήθη-έθιμα. Τόποι και παραδόσεις. Πόλεις και ιστορία.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...
Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.

Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της ακμής της απολάμβανε πολλά προνόμια. Στα χρόνια του Βυζαντίου, η πόλη συνέχισε να κατοικείται.

Τα εντυπωσιακά Ρωμαϊκά τείχη, τα Παλαιοχριστιανικά τείχη, το Ωδείο, το Θέατρο, τα ψηφιδωτά της βασιλικής Δουμετίου το Νυμφαίο, το Φόρουμ (η Ρωμαϊκή Αγορά), το Νεκροταφείο, το Νομισματοκοπείο, το Στάδιο, τα Λουτρά είναι μερικά από όσα θα δούμε περπατώντας στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...
Περισσότερα για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης...
Προσφορές για διακοπές στην Πρέβεζα
Δείτε ακόμη:
Πως θα πάτε
Διαδρομή: Αθήνα - Αρχ. Χώρος ΝικόποληςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή:Ηγουμενίτσα - Αρχ. Χώρος ΝικόποληςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Ηγουμενίτσα στον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή: Πρέβεζα - Αρχ. Χώρος ΝικόποληςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Πρέβεζα στον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

Τι θα φάτε:
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (γριβάδι ψητό, σαρδέλα ψητή, μπακαλιάρο με δαμάσκηνα, γαριδομακαρονάδα, σαρδέλα με ντοματίνια γεμιστά, τσιπούρες με σέλινο, γαρίδα γάμπαρη στο τηγάνι), κολοκυθόπιτα γλυκιά και καλά κρεατικά στη σχάρα.

Τι θα ψωνίσετε:
Γλυκά του κουταλιού χωρίς συντηρητικά, μαρμελάδες, μέλι και χειροποίητα ζυμαρικά από τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Θεσπρωτικού "Η Μικρή Λάκκα Σούλι".


Διαδρομή: Μυλοπόταμος, Νεοχώρι, Αφέτες, Κοπώπη, Λεφόκαστρο, Αργαλαστή, Κάλαμος, Ποτιστικά, Μελανή, Πάλτση, Μουρτιάς...Πρέβεζα: κρυφή γοητεία... - Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα...Διαδρομή: Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Δράκεια, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Πλατανίδια, Αφησσος, Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Αγιος Λαυρέντιος, Ανω και Κάτω Λεχώνια, Αγριά...



Προτάσεις Διαμονής

CONSTANTINE ROOMS

Τα νεόκτιστα δωμάτια που βρίσκονται 100 μέτρα από την θάλασσα είναι δίκλινα με μπάνιο, ψυγείο, κλιμα...

VILLA PERKEMES

Στην μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη οργανωμένη παραλία της Πάργας το Βάλτο βρίσκεται η Villa Perkemes....

PELAGOS RESORT

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Pelagos της κ. Λαμπρινής Νικολάου βρίσκονται στη παραλία Βράχου – Λ...
Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Πρέβεζα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην Πάργα, την πόλη της Πρέβεζας και στις άλλες περιοχές του νομού Πρέβεζας, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία, ξενώνες, βίλλες, κατοικίες και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλων των κατηγοριών και με ποικιλία τιμών.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα στο νομό Πρεβέζης, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές στο νομό Πρεβέζης, μπορείτε να δείτε στον κατάλογο με τα καταλύματα της περιοχής και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής και τα οικονομικά πακέτα διαμονής.


Πρόσβαση
Η πρόσβαση στο νομό Πρέβεζας μπορεί να γίνει με τη χρήση αυτοκινήτου μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου - Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας - Θεσπρωτίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από την περιοχή δίνεται επίσης η δυνατότητα για εκδρομές στους γειτονικούς νομούς και για κρουαζιέρες στα αντικρινά Επτάνησα. Έχοντας κανείς σαν αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού μπορεί να επισκεφθεί την Αρτα, τα Γιάννενα με τα πολλά αξιοθέατα, τη Δωδώνη, τη Χαράδρα του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια, τη Λευκάδα και τους Παξούς.
Δείτε αναλυτικά για Πρόσβαση, Χρήσιμες πληροφορίες, Μετακινήσεις

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη εύρεσης διαδρομών στο επόμενο πεδίο της σελίδας (Διαδρομές) με πληροφορίες για την χιλιομετρική απόσταση, το χρόνο που θα χρειαστείτε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, επιλέγοντας τα σημεία που σας ενδιαφέρουν.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Πρέβεζα θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Ο νομός Πρέβεζας, διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ότι φαγητό επιθυμείτε.




hotelsline.com      

  Χρήσιμα  Άρθρα

Διαμονή στην Πρέβεζα

Για τη διαμονή σας στην Πρέβεζα και τις άλλες περιοχές του νομού Πρέβεζας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα...

Πρέβεζα: Πρόσβαση, Χρήσιμες πληροφορίες, Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στο νομό μπορεί να γίνει με τη χρήση αυτοκινήτου μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Η υποθαλάσσια οδική διά...

Άρθρα περιοχής: Πρέβεζα (Νομός)

Αρθρα, αφιερώματα και παρουσιάσεις για την περιοχή με πολλές πληροφορίες, προτάσεις και χρήσιμα για να γνωρίσετε και να δείτε...

Share: