Αποδράσεις. Προορισμοί. Ήθη-έθιμα. Τόποι και παραδόσεις. Πόλεις και ιστορία.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο… Αμαζόνιος της Ελλάδας βρίσκεται στη Χαλκιδική


Οι άγνωστοι καταρράκτες με το συγκλονιστικό φυσικό σκηνικό

 Οι αμέτρητες παραδεισένιες παραλίες της Χαλκιδικής με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα, σαν πισίνας, νερά είναι γνωστές σε όλους.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι η Χαλκιδική κρύβει και ένα υπέροχο, παρθένας φυσικής ομορφιάς μέρος που παραπέμπει σε τοπία του Αμαζονίου;

Ο λόγος για τους μυστικούς καταρράκτες της Βαρβάρας, που εντοπίζονται κρυμμένοι σε ένα δάσος κοντά στην Ολυμπιάδα. Διανύοντας μία από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, στο δασικό δρόμο Βαρβάρας- Ολυμπιάδας, αφήνοντας πίσω τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες, ο δρόμος οδηγεί σε βατό χωματόδρομο, ο οποίος μετά από περίπου 4 χλμ. προσεγγίζει το σημείο στάθμευσης.

Οι δύο εντυπωσιακοί καταρράκτες εμφανίζονται στον επισκέπτη, με τον πρώτο να είναι ορατός από ψηλά. Η περιπατητική διαδρομή για να βρεθεί κανείς στον «Αμαζόνιο» της Χαλκιδικής διαρκεί περίπου 5- 10 λεπτά, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο ενισχύεται από ξύλινα γεφυράκια και τη σωστή σηματοδότηση.

Το τοπίο ολόγυρα από τους καταρράκτες συμπληρώνεται με πλούσια βλάστηση, η οποία αποτελείται από φλαμουριές και οξιές, άγριες φουντουκιές και ίταμους. Τόσο το επιβλητικό της τοποθεσίας και του τοπίου ολόγυρα, όσο η ησυχία και η γαλήνη που κυριαρχούν εδώ κάνουν τον επισκέπτη να νομίσει ότι μόλις ανακάλυψε τον επίγειο παράδεισο.

https://www.newsbeast.gr

Share: